Find billigt mobilt bredbånd

EN GUIDE TIL MOBILT BREDBÅND

I denne artikel vil du kunne læse lidt om hvordan du får anskaffet dig det billigste mobile bredbånd til dig. Der vil selvfølgelig også blive taget hensyn til kvaliteten, og der vil også blive sammenlignet nogle produkter for at give dig et overblik over hvilket mobilt bredbånd du skal vælge.

FEDT – HVAD ER MOBILT BREDBÅND EGENTLIG?

Det er meget simpelt, og du skal bare stikke dit USB stik i en computer, og så er du på internettet.
Mobilt bredbånd er både hurtigt, billigt og nemt, og det gør sådan at det er et godt alternativ til det normale bredbåndsinternet, hvor du skal have en masse ledninger og kabler koblet til strømmen.
Mobilt bredbånd er et lille USB stik, hvor der er internet i. Du skal stikke det i din computer, og så har din computer internet uanset hvor den er henne.

HVAD SKAL JEG VÆRE OPMÆRKSOM PÅ?

Du skal først og fremmest være opmærksom på at dækningen og hastigheden er forskelligt hvor henne i landet du er, og hvilken 3G bredbåndsoperatør du vælger.
Derfor er det en rigtig god idé, at undersøge de forskellige leverandørers ”dækningskort”, så du er sikker på, at der er dækning, der hvor du bor.
Dækningskortet finder du på de enkelte udbyderes hjemmeside. Det er også fornuftigt at du tjekker hvad udbyderne kan tilbyde dig.

Husk at lægge mærke til hastigheden, dækningen, bindingsperioden, månedlig ydelse, og fortrydelsesretten.
Et tip jeg kan give dig er at du skal Google de forskellige udbydere, og finde det som passer bedst til dig
Husk at når du køber et mobilt bredbånd vælger du for det meste også at købe et abonnemt med, og derfor binder du dig også til selskabet i en periode – som normalt er et halvt års tid.
Det er meget få løsninger på markedet, hvor du ikke behøves at finde dig til noget – så derfor skal du huske at tjekke dine muligheder ud og find den bedste løsning, som matcher dine behov bedst.

ET PAR GODE RÅD

Der er en masse ting man skal tjekke så udover de råd jeg giver dig, skal du stadigvæk huske at tjekke udbyderens regler, dækning osv – for at være helt sikker på at du vælger rigtigt.
Først og fremmest er det vigtigt at du vælger et mobilt bredbånd, som har forbindelse i dit område hvor du bor. Det er nemlig ikke så smart at bestille et abonnement som kun dækker på Fyn, når du selv er fra Jylland eller Sjælland, vel?
Det er også vigtigt at du har styr på dit forbrug. Husk at tjekke hvor meget du downloader, da der tit er en begrænsning på det. Det er der af den simple grund at internettet ikke er så stærkt, da det er mobilt og derfor tager det lang tid at downloade nogle ting.

HVOR KAN JEG FÅ MERE INFORMATION?

Du kan finde mange flere priser og mere information på https://bredbånd.dk/mobiltbredbånd

Så mange danskere bruger smartphones og tablets
Danskere er vilde med tablets og smartphones, det viser en ny undersøgelse lavet af Gallup.
Næsten hvert andet hjem ejer mindst 1 tablet. Helt præcist 44 procent, af alle danske hjem har valgt at erhverve sig en tablet – Og størstedelen af dem er iPads fra Apple.
I undersøgelsen spørger Gallup også danskere hvilket medie de bruger til at læse deres nyheder – Og ikke overraskende er papir udgaven helt i bunden af listen.

Sådan læser danskerne deres nyheder:

  • PC & Computer 38%
  • Mobiltelefon 30%
  • Tablet 26%
  • Papir avis 24%

Der er ikke noget at sige til at papir aviserne har det hårdt for tiden. De fleste danskere vælger altså at gå den digitale vej når de skal opdateres på hvad der sker rundt om i landet og verden.
Det betyder også en stigende efterspørgsel efter mobilt bredbånd, som kan bruges af tablets til at være på internettet hele tiden.
De fleste selskaber er nu kommet med på 4G nettet, som byder på meget høje hastigheder i de fleste storbyer.
Husk altid at kigge på hvor meget data du får med når du køber et abonnement med mobilt bredbånd – Det er nemlig det du bruger når du henter nyheder, spil, bruger facebook og alt andet du lavet på nettet.

En god tommelfinger-regel er at du som gennemsnitlig iPad bruger, har et forbrug på 1-2GB om måneden. Bruger du din ipad lidt mindre, eller lidt mere, så må du tilpasse derefter.
Du kan med fordel købe det billigste abonnement til at starte med, da de fleste selskaber automatisk sætter hastigheden ned når du har nået din grænse og dermed ikke opkræver ekstra for merforbrug. Husk dog altid at se om det er tilfældet hos dit selskab.

Skulle du den første måned bruge mere data end dit abonnement indeholder, kan du ringe til dit selskab og bede dem sætte grænsen op.
Hvis du har brugt mindre end dit abonnement, så skal du bare være glad for at du kan nøjes med det mindste abonnement.

Internet på din iPad

Er du en af de tusindevis af danskere, der har investeret i en iPad, har du faktisk også mulighed for at gå på internettet med den. Mange elsker at kunne være på nettet med den, mens man ligger og dovner den hele dagen på sofaen, i stedet for at skulle hen og tænde en computer. Med en iPad har du både mulighed for at gå på internettet ved brug af Wifi, eller du kan være online på nettet med din iPad ved, at købe dig til det.

Ønsker du at have internet på din iPad konstant er du nød til at købe dig et abonnement til mobilt bredbånd. Du køber et mobilt bredbånd hos en af de mange internetudbydere, der findes. Hvorefter du vil få tilsendt et micro sim-kort, som passer perfekt til din iPad, der vil gøre det muligt for dig, at være på nettet konstant, uafhængig af Wifi eller andre hotspots.
Internet på iPad fungere akkurat, som var du på nettet på en smartphone. Når du har fået dit micro sim-kort sætter du det blot ind i din iPad. Man skal dog være opmærksom på, at man har købt et abonnement, der dækker ens behov.

Bruger man ikke en Wifi forbindelse særlig ofte eller et af de mange hotspots på en restaurant eller banegård, men udelukkende ens mobile bredbånd på sin iPad og samtidig kun har 2 GB til rådighed om måneden, kan det koste en rigtig dyrt i den sidste ende.
2 GB vil overhovedet ikke være nok i dette tilfælde. Tværtimod vil det anbefales, at man tegner et abonnement med omkring 10 GB til rådighed om måneden, når man er så høj en forbruger af en mobil bredbåndsforbindelse. Har man et barn, der ejer en iPad, skal man være særlig opmærksom på, at det nævnte ikke sker, da det vil give en enorm regning på overforbrug af data.

Guiden til billigt mobilt bredbånd

Er du en af dem, der ikke ved hvor du skal starte med at lede samt hvor meget data du bruger om måneden, kommer her en lille guide til, hvor du finder det mobile bredbånd, der passer netop til dig.
En god idé er altid, at starte med at søge information på internettet. Der findes utallige af prissammenlignings sider på mobilt bredbånd, hvor du vil kunne se hvad der er billigst netop nu på markedet.

Du vil bl.a. kunne søge efter, hvor meget data du har brug for om måneden samt se hvor hurtig download og upload hastigheder, de forskellige selskaber tilbyder. Priserne kan variere meget efter hvilke krav du har til download og ikke mindst upload hastigheder, men en find pris pr måned vil være omkring 79-200 kr. om måneden. Der er nogle mobil selskaber, der kræver en pris for oprettelse. Den skal man selvfølgelig huske at regne med, da den ikke kan undgås. Det er dog kun et engangsbeløb, der skal betales.

Man skal være opmærksom på, at sidder man i et tog i Aarhus på vej til en anden destination i Danmark, skal man beherske sig med de såkaldte ”sorte huller”. De sorte huller, er steder i Danmark, hvor dit mobile bredbånd ikke kan få forbindelse, og du derved ikke vil kunne bruge dit købte produkt. Det er primært i de små byer i kongeriet Danmark, at dette finder sted. Dog skal man ikke undre sig over, hvorfor man ikke kan få forbindelse i indre København, da de kan forekomme overalt.

Finder du et billigt mobil bredbånd, der passer til dit behov og opfylder de krav du ønsker, er det egentlig bare med at få pengepungen op af lommen og få købt det. I de fleste tilfælde, vil der dog være en bindingsperiode på op til 6 måneder, men de fleste plejer at være tilfredse med deres køb af mobilt bredbånd.

Generelt om mobilt bredbånd

Er du en af de få, der endnu ikke har hørt ordet ”mobilt bredbånd” kommer her en artikel om hvad mobilt bredbånd er.
Mobilt bredbånd er en internetforbindelse, der giver dig mulighed for at tilkoble dig internettet, hvor i landet du måtte befinde dig. Det kan gøres ved typisk en usb lignende genstand, der i dette tilfælde er en slags antenne til dit mobile bredbånd.

Flere og flere danskere har købt sig et mobilt bredbånd, da vi ikke kan undvære cyberspace verdenen i dag og konstant følge med i hvad andre går og laver på diverse sociale medier, som Facebook og Twitter. Et mobilt bredbånd henvender sig typisk til de mange pendlere, der benytter sig af tog eller bus hver evig eneste dag. Med hjælp af mobilt bredbånd har de muglighed for, dels at arbejde på farten, men surfe på internettet, hvilket mange bruger enormt meget tid på i dag.

Et mobilt bredbånd i dag, kan fås hos mange mobile selskaber. Ofte til en varierende pris, alt afhængigt efter krav og behov. Man vil i dag kunne få helt op til 20 mbit, som typisk vil egne sig til folk, der bruger deres tid på farten til at streame film eller videoer på netter, i form af hjemmesiden Youtube eller lignende. Sidder man som pendler og kun tjekker sin e-mails eller netbank engang i mellem, kræver det ikke en nær så høj forbindelse. Der vil man kunne nøjes med en forbindelse på 2-5 mbit. Det skal dog bemærkes, at alt efter hvilket mobilt selskab man vælger, kan forbindelsen være bedre til tider nogle steder end andre.

Nogle bruger også mobilt bredbånd i hjemmet, hvis man eksempelvis ikke har en trådløs internet forbindelse via sin normale bredbånds forbindelse i hjemmet. Det kan være en fordel med et mobilt bredbånd for nogle, mens andre slet ikke kan se idéen med det.