Find det billigste bredbånd

Vi har samlet priser fra alle bredbåndsudbyderne, så du nemt kan finde det billigste internet der passer dig. Priserne opdateres en gang om ugen.

Internet og bredbånd, hvad skal man vælge?

I denne artikel vil du kunne læse lidt om internet og bredbånd.
Jeg vil skrive nogle forskellige pris eksempler, så i kan få et indblik i hvad der er bedst til prisen.

Hvad er bredbåndsinternet?

Det tror jeg godt du ved, men for at være på den sikre side er bredbånd noget du skal have på din computer.
Hvis du ikke har bredbånd kan du ikke gå på internettet. Hvis du ikke har internet, kan du ikke læse denne artikel, på denne hjemmeside. Så kort sagt er det vigtigt at du har bredbånd, for uden bredbånd, intet internet.

Prisen på bredbånd, hvad er godt?

Du har allerede internet nu, siden du kan læse det her. Men for at være sikker på at du ikke betaler for meget, har jeg her fundet et eksempel hvor du får mest for pengene – synes jeg.
Jeg har haft en god oplevelse hos telia, hvor jeg får 10 mbit/s for 199 kroner om måneden. Jeg synes det er en overskuelige pris, og jeg har altid fået en god behandling derinde – anbefaler det klar

Hvad er bredbånd så?

Der snakkes meget om hurtig bredbånd og ægte bredbånd i disse dage, og der findes rigtig rigtig mange forklaringer på hvad bredbånd egentligt er. Jeg kan ikke finde en officiel betegnelse eller en definition af hvad bredbånd dækker over. De fleste forklaringer siger dog også at bredbånd er hurtigt internet – altså det er en forbindelse til internettet, som er meget hurtigere end f.eks en modem-opkobling som det gamle ISDN.

Hvad skal jeg så vælge?

Det er jo faktisk meget logisk, altså hvad du skal vælge.
Da begge dele – altså bredbånd og internet dækker over de samme begreber afhænger det kun af hvor meget du bruger du internet.
Hvis du bruger dit internet rigtig meget, så kan det være at du skal anskaffe dig noget godt bredbånd. Hvis du ikke bruger dit internet særlig meget, synes jeg at du bare skal nøjes med dit normale internet.
I langt de fleste tilfælde køber folk alt for meget internet/bredbånd, og de kommer for det meste aldrig til at bruge så meget.
Jeg synes at man først skal investere i bredbånd når der kører flere computere på internetenheden, da hvis en person downloader noget og man ikke har bredbånd kan det godt komme til at ’’lagge’’/’’hakke’’ i dit.

Så min konklusion må være at du skal sætte dig ned, og tænke dig godt og grundigt om hvad du skal vælge.
Valget er dit. Held & Lykke med dit fremtidlige bredbånds internet.

Er priserne opdateret?

Abonnementpriser.dk er en lille privat side som hjælper dig med at finde det billigste bredbånd, men jeg må også indrømme at det er svært at holde alle priserne opdateret.
Vi anbefaler at du kigger forbi bredbånd.dk hvis du finder priserne på abonnementpriser.dk mangelfulde.

Hvor kan jeg finde fibernet?

Bredbånd.dk har en side hvor du kan sammenligne fibernet.

Hvilket bredbånd passer bedst til mig?

Er du ligesom mange andre danskere, der ikke aner hvilket bredbånd du skal vælge, så læs med her. Her kommer der nemlig nogen overvejelser du burde tage dig, inden du træffer dit endegyldige valg.

Først og fremmest skal du naturligvis finde ud af, hvor stort et behov du har for bredbånd. Dette kan du finde ud ved at tænke på, hvilke funktioner du ofte bruger internettet til.

Er du en såkaldt high-end bruger, der ofte downloader diverse filer, snakker over Skype eller lignende, ville det være en god idé, at du vælger en af de store bredbåndsløsninger. Du vil nemlig med garanti hurtigt blive træt af, at skulle vente på at siderne loader, og du vil dermed ikke få det optimale ud af dine oplevelser med internettet.

Er du i tvivl om hvad en stor bredbåndsløsning indebærer, så er det som regel kendetegnet ved et minimum på 3 mbit download hastighed. Du skal dog længere op, hvis du gerne vil få den bedste oplevelse.

Er du derimod typen der udelukkende bruger internettet til at surfe rundt, så er det langt fra nødvendigt med en stor bredbåndsløsning.

Så er du nemlig kendetegnet som en low-end bruger, og du kan snildt klare dig med en lille bredbåndsløsning. Er der tale om et bredbånd du kun skal benytte i dit sommerhus eller når du lige er på farten, så vil mobil bredbånd formentlig være løsningen for dig. Her er du nemlig ikke bundet til et abonnement, men derimod dagstaksering.

Dette kunne eksempelvis være på 30 kr. for én enkelt dags forbrug. Der er naturligvis også andre overvejelser du skal gøre dig, men har du styr på ovenstående, står du med klart bedre kort til, at finde det mest optimale bredbånd til lige netop dit behov.

Hvad er fiber bredbånd og er det bedre end almindeligt bredbånd?

Fiber bredbånd bygger på en anden teknologi end almindeligt bredbånd, nemlig lysleder kabler – Der som navnet antyder, overføre data med lysets hast.
Det betyder at du får en utrolig hurtig internet forbindelse.
En af fordelene ved at købe fiber bredbånd er også at du oftest får en upload hastighed som svare til din download hastighed – noget som tit er nedprioriteret ved almindelig bredbånd.
Din upload hastighed er det der bestemmer hvor hurtigt du sender information, altså alt det som sendes fra din computer til andre, enten via mails, hjemmesider, deling af filer og lign.

Gratis bredbånd – Kan det virkelig passe?

En bredbånds forbindelse, er ikke noget du kan få gratis. Når de forskellige internetudbydere reklamere med en gratis bredbåndsforbindelse, passer det ikke helt i længden. Det er korrekt, at et givende antal måneder, vil bredbånds din bredbånds forbindelse være gratis.
Efter for eks. 2 måneder, hvis det er det der er blevet reklameret med, vil de koste den normale pris pr. måned. Derfor er myten så at sige, med at du kan få en gratis bredbåndsforbindelse ikke korrekt. Det kan på ingen måde lade sig gøre i denne verden. Det er de færreste ting, der er gratis i livet.

Dog kan det anbefales, at købe sig en bredbåndsforbindelse, da vi stort set er på internet på den ene eller anden måde i dag. Verdenen bliver mere og mere digital, samt alt foregår på nettet, da vi skal spare, stort set over det hele i det danske samfund. Om så du skal indberette moms, tjekke din bank eller lignende, foregår det i dag på internettet.

Du kan stort set også gå på nettet overalt i dag via wifi på mobilen eller computeren. Derudover findes der også de såkaldte hotspots, der er områder, hvor der er bredbåndsforbindelse til rådighed. Et eksempel på steder med wifi eller hotspots er på Mc Donalds du finder rundt omkring i det danske land eller på banegårde. På den måde har du altid internet forbindelse til rådighed, om så du er på farten eller ligger derhjemme på sofaen.
Det korte og det lange er, at du ikke kan få en decideret bredbåndsforbindelse gratis konstant, udover de lovede måneder, internetudbyderene reklamere for.

Billigt internet til hjemmet med fibernet

Fibernet har flere og flere danskere købt sig adgang til, da det eftersignede skulle være ekstremt hurtigt og stabilt internet. Om det er det, er op til den enkelte at vurdere, men mange er da yderst tilfreds med det, selvom det koster et par hundrede om måneden. Er du en familie på 4-5, anbefales det klart, at man køber sig adgang og kobler sig på fibernettet, hvis man benytter sig af internettet mange timer om dagen.

Det er dog ikke alle steder i Danmark, der er mulighed for at tilkoble sig fibernet endnu, men mest de større og lidt mindre byer. Nogle steder i udkants Danmark, kan man koble sig på fibernettet, mens andre steder er det ikke muligt.
Med fibernet får du billigt internet, i form af at du en hastighedsgaranti på eksempelvis 15 mbit up- og download. Man kan få fibernet med helt op til 90/90. Det er dog de færreste, der vil få brug for så meget download og upload hastighed. Antager vi, at en familie på en 4-5 mennesker, der hver har deres egen computer, iPad og smartphone, er det klart de har brug for en større fibernets forbindelse, end for eks. 2 personer.

Det vil klart være smartest for en familie på 4-5 stykker, at få en fibernets forbindelse på enten 30/30 eller 40/40. Prisen koster fra 169 kr. om måneden for en 30/30 forbindelse, og helt op til 499 kr. for den hurtigste forbindelse på 90/90. Som skrevet tidligere, skal man købe fibernet til ens behov og ikke fordi man tror det er bedre og hurtigere med en 90/90 forbindelse.
Den primære målgruppe til en større fibernets forbindelse er til virksomheder med mange ansatte. Er man flere hundrede, der arbejder på det samme sted, vil man ikke kunne nøjes med en lille forbindelse, da forbindelse bliver delt op afhængig af hvor mange man er koblet på. Er man 1 koblet på en 15/15 har man det hele til rådighed, men er man 100 har man pludselig næsten ingen forbindelse. Det er derfor man ofte ser utroligt langsom internet forbindelse på forskellige arbejdspladser, fordi de ikke har taget højde for overstående.